Hindistan Cevizi Yağı Hakkında

Hindistan cevizi ağacı, palmiyegiller (Arecaceae) ailesinden olup, tropikal iklimlerde 100 yaşına kadar yaşamaktadır. 10 yaşından itibaren meyve veren bir ağaçtır. Boyu yaklaşık 20 metreyi bulmaktadır. Hindistan cevizi meyvesi, sert, kabuklu ve tüylü, iç kısmı beyaz etli bir yapıdadır. Meyvenin iç etli kısmı direk olarak da tüketilmektedir. Bu meyve kozmetik sekt..

Daha fazla

Kuşkonmaz Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Familya: Asparagaceae Latince: Asparagus officinalis Kuşkonmaz (Asparagus officinalis) Kuşkonmaz dünyada çoğu yerde yetişmektedir. Özellikle Avrupa’ nın merkezinde, Orta Doğu’ da, Sibirya ve Kuzey Afrika’ da yoğun olarak yetiştirilmektedir. Kuşkonmaz bitkisi ülkemizde çok bilinmemekle beraber Avrupa mutfaklarında sebze olarak sıklıkla kullanılmaktadır..

Daha fazla

MCT OIL (Medium-Chain Triglycerides) Nedir?

Yağlar kimyasal özelliklerine göre Kısa Zincirli (SCT), Orta Zincirli (MCT) ve Uzun Zincirli (LCT) yağ asitleri olarak sınıflandırılırlar. MCT: Medium Chain Triglycerides, yani Orta Zincirli Trigliseritlerdir. MCT’ ler doymuş yağ asidi formundadır. MCT (Orta Zincirli Trigliserit) ve LCT (Uzun Zincirli Trigliserit) arasındaki fark, karbon zincirlerinin uzunluğudu..

Daha fazla

Beta Glukan Nedir?

(BetaGlukan / BetaGlucan) β-Glukanlar (beta-glukanlar) β-glikozidik bağlarla birbirine bağlanmış D-glukoz monomerlerinden oluşan polisakkaritlerdir. β-Glukanlar, moleküler kütleleri, çözünürlükleri, viskoziteleri ve üç boyutlu şekilleri bakımından büyük çeşitlilik gösterirler. En yaygın olarak bitkilerde selüloz, tahıl tohumlarında kepek, ekmek mayası’nın hücre ..

Daha fazla